HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
HUNGARO COPTER
HUNGARIAN EXPERIMENTAL HELICOPTER
HUNGARO COPTER
HUNGARIAN EXPERIMENTAL HELICOPTER
HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
RÓLUNK
Lorem ipsum
HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
HUNGARO COPTER
HUNGARIAN EXPERIMENTAL HELICOPTER

Vállalkozásunk CNC technológiával készült ,forgácsolt alkatrészek gyártásával foglalkozik. A kezdetektől  beszállítója volt  számos repülőgépeket gyártó vállalatnak , így  jelentős tapasztalatot szereztünk a magas minőségi elvárások tekintetében . A repülés iránti szenvedély  és  a  kiváló szakembereink  együttese alapján   2008-ban döntöttünk  úgy, hogy könnyű helikopter fejlesztésébe kezdünk .


"A helikopter mint a legnagyobb mozgási szabadságot biztosító légi jármű ezzel együtt a legbonyolultabb repülő szerkezetek egyike, nagy kihívást jelentett .Első körben célunk volt,  hogy legyen működőképes és tesztelhető modell.

A prototípus HC- 01 modell első felszállásáig  rengeteg munka , és  apró kudarcok nehezítették a beteljesülést. Segítséget kaptunk a budapesti Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának munkatársaitól, valamint számos külső szakértőktől . Az első hat hónapot működőképes modellek vizsgálatával töltöttük a legjobb megoldásokat keresve. Hazánkban többen is próbáltak már s próbálnak ma is helikopter építeni, de valójában jól működő modell  még nem készült, így  ilyen szempontból  úttörők vagyunk.

A szerkezet repülési tulajdonságai felülmúlják a versenytársakét, ráadásul az ára sem elhanyagolható tényező: körülbelül 20-25 százalékkal olcsóbban tudjuk produkálni ugyanazt a minőséget, mint más gyártók. 

 Nagy kihívás jelent ,hogy megfeleljen minden elvárásnak és felvegye a versenyt megbízhatóságban a nagy gyártókkal. Jelenleg  a kétszemélyes helikopter alapjául szolgáló gép tesztelése folyik, amely már az új elektromos mentőrendszerrel  felszerelt változat mely egyedülálló újdonság . Ez mellet  pedig a kétszemélyes gép  tervezése ,és gyártáselőkészítése zajlik. Célunk, hogy egy megbízható egymás mellet üléses ultrakönnyű kategóriába tartozó helikoptert építsünk , amely akár oktatási céloknak is megfelel.

A Hungaro Copter berepülője Rács Tamás, az egyik legtapasztaltabb és elismertebb pilóta hazánkban . A szakember értékelésében úgy fogalmazott: a hazai  fejlesztésű helikopternek nemcsak a dinamikája és kormányozhatósága jó, de súly-lóerő aránya is felülmúlja a megszokottakat.  A Hungaro- Copter  számos hazai és nemzetközi kiállításon is megjelent , illetve a hazai repülőnapokon is láthatták már működés közben. "

Elérhető bővebb információ a Hungaro – Copter  facebook oldalán: (www.facebook.com/hungaroheli) 


                                                                                                                                                                          Farkas Gábor