HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
HUNGARO COPTER
HUNGARIAN EXPERIMENTAL HELICOPTER
RÓLUNK
Lorem ipsum

Vállalkozásunk CNC technológiával készült ,forgácsolt alkatrészek gyártásával foglalkozik. A kezdetektől  beszállítója volt  számos repülőgépeket gyártó vállalatnak , így  jelentős tapasztalatot szereztünk a magas minőségi elvárások tekintetében . A repülés iránti szenvedély  és  a  kiváló szakembereink  együttese alapján   2008-ban döntöttünk  úgy, hogy könnyű helikopter fejlesztésébe kezdünk .


"A helikopter mint a legnagyobb mozgási szabadságot biztosító légi jármű ezzel együtt a legbonyolultabb repülő szerkezetek egyike, nagy kihívást jelentett .Első körben célunk volt,  hogy legyen működőképes és tesztelhető modell.

A prototípus HC- 01 modell első felszállásáig  rengeteg munka , és  apró kudarcok nehezítették a beteljesülést. Segítséget kaptunk a budapesti Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának munkatársaitól, valamint számos külső szakértőktől . Az első hat hónapot működőképes modellek vizsgálatával töltöttük a legjobb megoldásokat keresve. Hazánkban többen is próbáltak már s próbálnak ma is helikopter építeni, de valójában jól működő modell  még nem készült, így  ilyen szempontból  úttörők vagyunk.

A szerkezet repülési tulajdonságai felülmúlják a versenytársakét, ráadásul az ára sem elhanyagolható tényező: körülbelül 20-25 százalékkal olcsóbban tudjuk produkálni ugyanazt a minőséget, mint más gyártók. 

 Nagy kihívás jelent ,hogy megfeleljen minden elvárásnak és felvegye a versenyt megbízhatóságban a nagy gyártókkal. Jelenleg  a kétszemélyes helikopter alapjául szolgáló gép tesztelése folyik, amely már az új elektromos mentőrendszerrel  felszerelt változat mely egyedülálló újdonság . Ez mellet  pedig a kétszemélyes gép  tervezése ,és gyártáselőkészítése zajlik. Célunk, hogy egy megbízható egymás mellet üléses ultrakönnyű kategóriába tartozó helikoptert építsünk , amely akár oktatási céloknak is megfelel.

A Hungaro Copter berepülője Rács Tamás, az egyik legtapasztaltabb és elismertebb pilóta hazánkban . A szakember értékelésében úgy fogalmazott: a hazai  fejlesztésű helikopternek nemcsak a dinamikája és kormányozhatósága jó, de súly-lóerő aránya is felülmúlja a megszokottakat.  A Hungaro- Copter  számos hazai és nemzetközi kiállításon is megjelent , illetve a hazai repülőnapokon is láthatták már működés közben. "

Elérhető bővebb információ a Hungaro – Copter  facebook oldalán: (www.facebook.com/hungaroheli) 


                                                                                                                                                                          Farkas Gábor