HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
HUNGARO COPTER
Weboldal alcíme
RÓLUNK
Lorem ipsum


Szenvedélyből innováció:


Az első magyar fejlesztésű és gyártású helikopter.

A Hungarocopter projekt, egy széles körben elérhető könnyű helikopter kifejlesztésére jött létre.


Az ötlet 2007-ben született, a folyamatos tervezés és fejlesztés előrehaladtával egyre kifinomultabb megoldások, fő és részegység konstrukciók kerültek kidolgozásra.
2010-ben elkészült a magas műszaki tartalommal és innovatív megoldásokkal rendelkező HC-01 típus. Első magyar  tervezésű és gyártású ultrakönnyű helikopterként, megkapta a Magyar Légügyi Hatóság repülési engedélyét. Később ebből a típusból több darab értékesítésére került, a magyar és a nemzetközi piacon. 


A fejlesztés egy nagyobb teljesítményű egyszemélyes típussal folytatódott (HC-02/1) melybe beépítésre  került egy forradalmian új, saját fejlesztésű, elektromos meghajtású mentőrendszer (ERS).  Ennek köszönhetően a helikopter motorhibája esetén, a mentőrendszer lehetővé teszi a biztonságos landolást. Ez a modell szintén megkapta a magyarországi repülési engedélyt.


Több évnyi tervezés és gyártás előkészítés után, 2021-ben elkészült a Hungarocopter HC-02.2 két fő szállítására alkalmas változata.  A Rotax 915 IS  repülőgépmotorral szerelt konstrukció, kategóriájában jelenleg elérhető helikoptereknél  kedvezőbb hatásfokkal bír, köszönhetően ultrakönnyű szerkezetének és hatékony erőforrásának. Valamint az üzemeltetési költsége legalább 25%-al alacsonyabb a hasonló kategóriájú helikoptereknél. 


A Hungarocopter HC-02.2 típus, az építése során a magyarországi 21/2015 (V.4) NFM és a németországi DULF (LTF–ULH vom 28.02.2019) szabályzásban leírt követelmények szerint lett tesztelve, dokumentálva és legyártva.
2021.06.08-tól rendelkezik a magyarországi és szlovákiai tesztrepülésekhez szükséges repülési engedéllyel, valamint lajstromozási bizonyítvánnyal.

Tervezett felhasználási területek:​​

 • ​pilóta képzés: katonai és polgári területen egyaránt,
 • katasztrófa védelem: eltűnt személyek felkutatása, sérült személyek sürgősségi ellátása gyógyszerrel, vízzel, stb, időjárási károk felmérése, föld feletti vezetékek, gátak, utak, hidak járhatóságának ellenőrzése, 
 • turizmus: légi-séták, természetfotózás, filmezés, nehezen bejárható területek feltérképezése,


  Szabadalmak és innovációk, melyek beépítésre kerültek a Hungarocopter HC-02.2 típusba:   
  - Elektromos meghajtású mentőrendszer (Electric Rescue System)
  - Automatikusan működő, forgószárny billenésgátló.
  - Tömegközéppont eltolás - kiegyenlítés, mozgatható üzemanyagtartály-rendszerrel.
  - Saját fejlesztésű, magas hatásfokú és csendes üzemű forgószárnyak (Silent Type)


  Elkötelezettek vagyunk, hogy a megrendelőink igényeit maximálisan szem előtt tartva, prémium minőségű, az alacsony költségű üzemeltetés melett, magas repülési biztonságot nyújtó többcélú helikoptert állítsunk elő, mely egyaránt alkalmas polgári és állami felhasználásra is.
  Célkitűzéseinket, a vállalatunk fejlett gép és eszközparkja, műszaki háttere, valamint felkészült mérnökei és szakemberei biztosítják.
  Célunk a szélesebb piaci szegmens  eléréséhez szükséges, magyar nemzeti típusalkalmassági tanusítvány és a németországi LTF-ULH.903 szerinti minősítés megszerzése.
     

  A Hungarocopter csapata